10 Prime Riddles That Will Push Up Your Brain A Notch Higher

The Human brain is the most important part of a body and we seem to underestimate it, you ask why? Because we all get hooked up on getting our body fix with exercises and diet charts. But what do we do to recharge and make our brains sharper?

When I’m all bored with social life I go to my Google and serve the net for IQ tests, puzzles and quizzes. What, me a nerd? Y’all should do this more as it’ll actually activate and upgrade your reasoning power and skills because it’s fun and engaging (Partying and boozing up is so overrated). I don’t need to tell you what to do and what not, if you want a sharper and fast brain, start working out your brain more and hold back the squats for once!

Puzzles are great to start with, here are 10 of them that might interest you in starting the routine. Take baby steps and do the leap of faith later. Common, let’s get on with it already!

 

1. HAY.

Advertisement

A farmer has two fields, in one of the fields he has four haystacks and in the other five haystacks. If the farmer combines his haystack in one field how many stacks would he have?

via

Answer: Only one! Because he combined them all.

Advertisement

via

2. Running race.

Advertisement

Imagine you are taking part in a running race, and you surpass the person in the second place during the race, so which place are you in now?

via

Answer: Still the second place, because you took that particular place. Get it?

via

#. Let’s see how long you takes to find out what’s wrong here.

3. Water tank.

The tanks are connected in different positions, keeping that in mind, try to figure out which tank will be filled with water first.

via

Answer: Tank number 4 and 3 will be filled at the same time, as the two will be filling each other back and forth due to the position of the connecting pipe.

via

4. Children.

Johnny’s mother has three children, one is named April and the other May. Can you guess the third child?

via

Answer: No, it’s not June. It’s Johnny!

via

5. Black, red and grey.

Can you think of the object that is black when you buy them, red when you use them and grey when you throw it away?

via

Answer: Charcoal. Yes, they change their color three times.

via

6. The murder game.

A murderer is caught and sentenced to choose from three doors as his destiny. First one leads to the gates of flames, second with skilled assassins and the third one with lions who haven’t eaten in three years. Which one should be chosen?

via

Answer: The third door, as the Lions, will all be dead due to starvation from 3 years.

via

7. Glasses.

If you had six glasses, and the first three are filled leaving the last three empty. Can you make the glasses with full and empty alternating each other? But, you an touch any glass only once!

via

Answer: The only option is to lift the second full glass and pour the liquid into the second empty glass, without touching anything else.

via

8. Keep thinking!

What object comes up in your mind, that the manufacturer doesn’t need, the buyer doesn’t want and the user doesn’t even realize they’re using it?

via

Answer: It’s a freaking coffin. I don’t think any living person would ever want it.

via

9. The Math quiz.

Clear up your mind, and think of any number in your head, now multiply it by 2 and then add 12 to that result you got. And now divide that number by 2 and subtract the first number you thought about from the answer.

via

Answer: The answer is 6, right? Boom, magic!

via

10. The stick trick.

You have three sticks, now you gotta make it into four without breaking any sticks, but how?

via

Answer: That was a stupid one but fun. Just lie them down in the shape of the number 4.

via

I bet you didn’t see that coming, it seemed simple but the answers were surprising.

(h/t: Providr)
SHARE

Advertisement